Efter det første halvår, hvor vi har været “rigtig” igang her i Ki-Selskabet, blev de første gradueringer i selskabets historie afholdt, og som en tidlig julegave til 5 af klubbens medlemmer, er disse nu stolte medlemmer af Ki No Kenkyukai Association Internationale på lige fod med alle andre, der bærer en graduering.

Vi  har nu fået Ki graden Shokyu. Den første i en forhåbentlig lang række af gradueringer, der gerne skulle føre til en større bevidsthed omkring filosofien bag Aikido; gradueringer der gerne skulle hjælpe med at inkoorporere det lærte i det liv der leves udenfor dojo’en.

I Ki-Aikido findes der kun to synlige tegn på bevægelse, nemlig den sorte “Hakama”, der erhverves efter graduering til 2. Kyo – og så det sorte bælte, der tildeles efter 1. Dan.

[Hakama]

En Hakama er nogle bukser i et lidt kjoleagtigt design. Det er oprindelig en del af en Samurai-påklædning og bæres udenpå den standard Gi, der ofte bæres til Aikido-træningen.

Oprindelig blev Hakama’en brugt til at beskytte en rytters ben/påklædning mod slid – i stil med en cowboys Chaps, og da læder ikke var nemt tilgængeligt i Japan på den tid, så anvendtes i stedet tykke lag af stof. Efterhånden som Samuraierne fralagde sig ridning, fortsatte de med at bære denne kædning som et tegn på deres status og det gjorde dem også genkendelige i forbindelse med kamphandlinger