Undervisere

Anders Nejsum

Jeg begyndte at træne Aikido som ung i forbindelse med en skuespiluddannelse i 1998. Det var en fuldstændig gennemgribende oplevelse første gang at erfare, hvor meget sind og krop hører sammen, og hvordan fysisk kontakt uden spænding og uden intention om kamp kunne være så kraftfuldt, at det føltes som ren magi. Det var min oplevelse af Ki.

Jeg havde altid drømt om at være troldmand og ninja, så det var på en måde en følelse at ‘finde hjem’. Jeg startede året efter i hovedklubben i København, hvor jeg senere blev instruktør og jeg har siden rejst rundt til seminarer i hele Europa hvert år og fået nuanceret min forståelse af hvad magi er lavet af. Og det er måske noget af det fascinerende. At magien – Ki – ikke er mystisk, men derimod meget konkret og håndgribeligt når vi laver Aikido, og at vi bruger den til at lære at kommunikere uden ord og til at udvikle vores dybe relationer til os selv og til verden.

Til daglig er jeg direktør i virksomheden Visikon, der arbejder med digital kommunikation og tegnefilm til sundhedsvæsenet i både Danmark og udlandet.

Jeg bor på en gård tæt på Hobro med min hustru og to piger og nogle dyr.

Anders Nejsum,
3 dan, okuden

Jacob Aremark
3. dan, okuden

Jacob Aremark

Jeg startede med at træne Jiu-Jitsu i 1983. Efter at have været hele vejen rundt om kampkunst og selvforsvar (med bl.a. Karate, Kung Fu, BJJ og meget andet) landede jeg for godt 20 år siden ved Aikido. Det som tiltaler mig ved Aikido er, at det har en meget praktisk anvendelighed, netop fordi det handler om at skabe gode relationer og løse eventuelle konflikter med mindst mulig energi. Det er præcis den slags løsninger jeg kan bruge i min hverdag, i forhold til fx min kæreste og mine tre børn. Jeg kan også godt lide hele det aspekt, som handler om mental & fysisk sundhed, og jeg føler, at det at vi i Aikido fokuserer meget konkret på fx åndedrætsteknikker og meditation, skaber en hel særlig atmosfære og et meget klart fokus for vores træning. Aikido betyder jo at være i harmoni, og det tager vi faktisk meget alvorligt.
Jeg arbejder professionelt med sammenhængen imellem krop og sind. Hvor jeg trækker på bl.a. en akademisk baggrund som filosofi, mange år som yogalærer og min erfaring med Aikido.
Klubben er på mange måder mit frirum. Og selvom det jeg underviser dér minder meget om det, jeg laver i mit arbejdsliv, er det alligevel fuldstændig anderledes, fordi klubben er båret primært af fællesskab og sam-vær, og ikke af økonomi eller tanker om præstation.  Du kan læse mere om mig og om det jeg laver på www.aremark.dk

Jacob Dannesbo

[Tekst kommer snart]

Jacob Dannesbo,
1 dan, shoden