Loading...
Training2019-01-09T07:37:27+02:00

Vores træning

Vi træner Aikido som det undervises af vores hovedlærer Dusho Kenjiro Yoshigasaki [Læs mere] i den internationale organisation Ki no Kenkyukai ass. international.

Kropsbevidsthed

AI-KI-DO – En vej til harmoni med livet

Grundlæggende handler aikido om at skabe harmoni; harmoni i det indre – i krop & sind – og harmoni i det ydre; i forholdet til andre mennesker og den verden, der omgiver os.

Aikido handler hverken om at slås eller om at forsvare sig, men om at skabe en situation, hvor den slags ikke er nødvendigt.

Hvordan gøres det?

I et Aikido-perspektiv handler det først og fremmest om at skærpe sin opmærksomhed.

Det gør vi på mange forskellige måder: Igennem partnerøvelser (selvforsvarsknikker), igennem forskellige sundhedsfremmende kropsøvelser og igennem meditations- & koncentrationsøvelser.

Fordi Aikido ikke handler om at slås, men om at skabe harmoni – ligesom livet jo gerne skulle gøre – er det uden tvivl den mest effektive, realistiske og anvendelige form for kampkunst, der findes.

[læs mere om Aikidotræningen her]

[AIKIDO]

Selvforsvarsteknikker og partnerøvelser

[TOITSUDO]

Opmærksomhedsøvelser med fokus på kropsbevidsthed og meditation

[KENKODO]

Øvelser med fokus på kropslig sundhed

Sådan foregår en træning typisk

Vi starter med at bukke for hinanden, så begynder vi med forskellige opvarmningsøvelser – ofte laver vi også åndedrætsøvelser og en kort meditation i begyndelsen.

Selve træningen foregår i en vekslen imellem teori og praksis. Læreren viser og forklare en øvelse – ofte kan der være et tema for undervisningen – og derefter laver man øvelsen sammen med en partner. Alle træner med alle – både nye og gamle sammen.

Alle kan være med uanset fysisk form og skader, fordi det at træne harmoni også i høj grad handler om at øve sig i at tage hensyn til lige præcis den partner, man træner sammen med i en given situation.

I træning er fokus mindre på at lære pensummet og blive gradueret og mere på at lære sig selv at kende. Vi arbejder bevidst med, hvordan vi oplever os selv “under pres” og hvordan vi kan være mere frie og mere tilstede – også når livet kommer os i møde.

På den måde handler aikido i høj grad om noget, man kan bruge i sin hverdag – selvom man (forhåbentlig) ikke skal ud og slås

Bælter & gradueringer

Som i mange andre former for kampkunst, har vi gradueringer i Aikido – og bælter. Modsat mange andre systemer, bruger vi kun to bæltefarver; nemlig hvid og sort.

I begyndelsen er det muligt at blive gradueret med omkring 6 mdrs mellemrum. Hen imod slutningen går der snarere en 4-7 år imellem gradueringerne.

I aikido er graduering ikke en eksamen så meget som det er en “masterclass”. Det er en mulighed for at komme op og stå foran alle de andre, vise hvad man har lært og få nogen gode råd af sin træner. Det er forkert at sige, at graduering er uvigtigt i Aikido, for det er bestemt vigtigt – men det er vigtigt, fordi det er en særlig måde at være sammen på, ikke fordi man skal bevise sit værd og videre i systemet

Hakama